Verksamhet
Inspiration, kreativitet,
prestation.

Min verksamhetsvision

Att göra människors liv bättre, tryggare och roligare

I min verksamhet vill jag medverka till att göra människors liv bättre, tryggare och roligare. Det är min vision. Jag vill möta individen i dennes sökande efter stöd och vägledning, och av egen erfarenhet vet jag hur viktigt detta kan vara.

Jag lägger stor vikt vid samtal och reflektion. Vi behöver alla möjligheten att berätta om oss själva och få känna att någon lyssnar riktigt ordentligt. I reflektionen blir man mer medveten om sig själv och hur man lever sitt liv, och den är själva utgångspunkten i den mentala träningen.

Många av oss är ofta stressade men det är inte alltid vi är medvetna om orsakerna. Vi behöver därför reflektera och möta stressen med aktiv avspänning. Så småningom lägger vi mer märke till de stressorer vi har i våra liv och vi kan göra nödvändiga förändringar. Alternativet, att inte göra några förändringar, det finns inte. För nu vet vi så väl att stress leder till ohälsa eller sjukdom. Men den stress som vi trots allt måste leva med kan vi lära oss att hantera på ett bra sätt.

Vi behöver bli mer medvetna om hur vi aktivt kan återhämta oss för att få mer energi. För vi kan inte bara göra av med energi som om den aldrig skulle kunna ta slut, för det gör den, om vi inte återhämtar oss tillräckligt ofta.

Vi behöver självmedkänsla och närvaro i nuet för att hitta lugnet. På så vis kan vi bli mer kreativa och mer effektiva – och därmed kan vi också prestera bättre. Och vem vet hur bra livet kan bli om vi börjar träna – vi har oanade möjligheter!

Helena Linnerborg

Instruktör i Personlig mental träning: Utbildad vid
MB Expandera AB, Malmö

Utbildning i personligt ledarskap med Anders Haglund,
LIFE VISION AB: Mental Klarhet – Framgång & Ledarskap

Instruktör i Mindfulness: Utbildad i MBSR* – steg 1, enligt
Center For Mindfulness av Katarina Lundblad, Malmö
*) Mindfulnessbaserad stressreduktion

Har också genomgått kurser i Kriskunskap, Mindful selfcompassion, Mindful yoga, Sömn, Högkänslighet och Självbiografiskt skrivande

Akademisk bakgrund: Fastighetsmäklare med
inriktning på juridik

Kontaktperson och gruppledare i SFH

Vänföretag


Stjärnvinden

Wellness for good
Success is not any one big act done all at once, but lots of choices done every day. Helena has helped me understand that!
Chris

Jag hade under en period av 6-7 veckor sovit mycket lite, ibland inte alls och ibland bara några timmar under en natt. Det program jag fick där sömnreducering ingick hjälpte mig mycket – jag fick till en ständig förbättring och efter en månad hade jag inte längre något sömnproblem. Sömnreduceringen innebar att jag skulle gå och lägga mig först vid 23 på kvällen och gå upp vid 05:30 varje morgon, även på helgen. Det kändes märkligt i början, på helgerna hade jag innan oftast legat kvar i sängen fram till 08 fastän jag gått och lagt mig vid 22. Nu gick jag istället upp och spenderade helgmorgnarna med att baka bröd, gå ut och gå och lyssna på musik. Det blev en markant skillnad i hur jag mådde. Jag blev piggare i en situation då jag var alldeles darrig av för många nätter med för lite sömn. Kvällarna blev paradoxalt nog mer avslappnande då jag innan varit stressad av tankar om att jag måste gå och lägga mig tidigt för att försöka somna och hinna få den sömn jag behövde. Nu visste jag att jag skulle vara uppe en bra stund och det gav mig större ro.
Jenny

Helena tog tag i mitt och min sambos liv med målsättningen att göra det hälsosammare - och det känns redan bättre. Och gott är det också!
Rikard

I contacted Helena to help me with eating more healthy. In the first three weeks I have been given very clear instructions and challenges. She is consistent in checking up with me. She seems to be one step ahead of me at all times and very supportive. I look forward to this journey.
Chris

Tack för ditt fina stöd och för att du hjälpt mig att öppna dörren till en ny tanke- och föreställningsvärld.
Harriet

Du utstrålar ett sådant lugn, säger så många kloka saker och har en så mjuk och behaglig röst. Det här är du mycket bra på!
Madde

MT känns som en fyllig och väl genomtänkt verktygslåda med många användbara verktyg i. Det som satt sig mest hos mig var hur jag, med hjälp av Helena, på olika sätt blev mer medveten om hur jag tänker om mig själv. Genom att, på ett enkelt sätt, beskriva min vardag för Helena synliggjorde jag tankar, känslor och beteenden hos mig själv, och hur dessa påverkar mig. Ganska snabbt framträdde sådant som jag vill förändra.

Metoden är också bra för att medvetandegöra spänningar i kroppen och hur dessa hänger samman med tankar, känslor och beteenden. Det gav mig mycket att både prata, reflektera och känna in kroppen.

Att varva samtal och reflektion med konkreta andningsövningar och Mindfulness och hemuppgifter var verkningsfullt. Jag upplevde att det alltid fanns något verktyg, någon övning som jag kunde använda oavsett situation. Det har också varit viktigt att känna att jag faktiskt gör något aktivt, jag jobbar med mig själv.

Utöver medvetandegörande och avspänningsövningar har den tredelade målsynen varit ett verksamt redskap för mig. Den är ett konkret verktyg för att tänka strukturerat kring mål både när det gäller kortsiktiga som långsiktiga sådana.

Helena har fungerat mycket bra som Mental tränare. Hon har varit enkel och tydlig. Jag uppskattar mycket att det aldrig kändes krångligt vid något tillfälle. Om det var något jag inte förstod kunde hon förklara på ett lättöverskådligt sätt. Hon var också noga med att jag skulle förstå och stämde av detta kontinuerligt. Jag tänker att det har sin grund i att hon vet vad hon pratar om. Hon har varit en god lyssnare för mig. Hon är lyhörd och följsam med flexibilitet när det behövs. T ex när vi gick lite för fort fram kunde jag med hennes hjälp lätt backa tillbaka och ta om ett steg.

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Mental träning som metod och Helena som Personlig mental tränare.
Heléne

Personlig mental tränare
Helena Linnerborg


Hem
Samtal
Aktuellt
Verksamhet
Mina reflektioner
Kontakt


info@linnerborg.se
073-267 17 51
Regementsg. 6
211 42 Malmö
Vänföretag:
Samtalskonsulten Sensitivus
Inspirationskompaniet
Madelenes Grönska
Stjärnvinden
Wellness for good

Copyright © 2017 Personlig mental tränare Helena Linnerborg
Hemsida och grafik av Gustaf Linnerborg